Horizontal Form Fill and Seal (HFFS)

ITH 1200

ITH 1200 е машина, конструирана за пълен цикъл на производство.

Процесът стартира с развиване на ролка фолио, оформяне на плик, пълнене със съдържание, което може да бъде най-разнообразно, до залепване на плика и привеждането му в завършен вид, готов за пазара. Пакетите се оформят автоматично в предварително зададени размери и дизайн, като е възможно да се постави цип. Запечатването на пакетите може да се реализира чрез температура, ултразвуково или индуктивно.

Задвижването на машината се осъществява със серво-мотори. Всяка пакетираща машина е оборудвана с дозатор, който автоматично пълни зададеното количество продукт. Процесът на пълнене се осъществява посредством отвор в горната част на пакета.Хващачите, съответно и пакетите, се задвижват от конвейерна транспортна система. Чрез нея се осигурява движението през различните етапи на процеса – от създаването на пакета до запечатването му, и достигане на желаната производителност до 60 пакета в минута.Посредством ротационна пълначна станция се осигурява допълнително време за пълнене.Машината е създадена така, че много бързо да се преформатира. Това позволява голяма гъвкавост на производствения процес.

Приложение

Гранулирани продукти

Pre-made опаковките са идеален вариант за съхранение на основни храни, подправки, различни гранулирани и фино смлени продукти. Те позволяват да се запази качеството и не допуска проникване на въздух и овлажняване. Този вид опаковки са компактни при складиране и по-дългосрочно съхранение. Затваряне с цип позволява многократно потребление на продукта, като след това остатъкът остава защитен от външни влияния и UV лъчи.

Диетични храни, ядки и сушени плодове

Готовите опаковки са много подходящи и за ядки, сушени плодове и диетични храни. Предлагат се опаковки с различни размери и вместимост. Дават възможност за последващо опаковане на единични порции и добавки. Плътно залепване на плика не допуска външно влияние и промяна в качеството на продукта. Многократното залепване на опаковките е удобно за съхранение и гаранция за запазване ценните качества на продукта. Само с една машина могат да се опаковат най-разнообразни стоки в различни опаковки.

Сладкиши

Готовите опаковки, с които работи HFFS, са подходящи и за най-различни сладкиши и мини закуски. Намират приложение и при шоколадови десерти, бисквити, вафли, бонбони и т.н. Голямо удобство за потребителите са и еднократните дози и сашета. Те са приложими и за фармацевтични стоки- витамини, протеинови добавки, козметика; разтворими напитки- кафе, чай, сок; захар; мед и т.н. Голямо разнообразие на опаковки и продукти, само с една машина- HFFS.

Храни за домашни любимци

HFFS е точното решение за опаковане на най-разнообразни продукти. Тук се включват и храните за домашни любимци. Готовата опаковка е подходяща както за по-голямо количество, така и за единични порции. Прецизното затваряне на опаковката позволява многократно потребление с гаранция за пълноценност на храната. Лесно и удобно за транспортиране и съхранение.

Не сте сигурни дали това е правилната машина за вас?